Rob Pestman toont goede vorm bij Oudejaarsloop Marrum.

Marrum

Zaterdag 30 december reizende een 9 tal leden van loopgroep Dokkum e.o af naar Marrum om deel te nemen aan de voor de 39e maal gehouden oudejaarsloop.Het weer was niet al te best toen de groep uit Dokkum vertrok veel regen stevige wind en 3 graden boven nul het was geen bepaald aangenaam weer voor een loop in het hoge noorden van Friesland.

De voorspelling van buien radar kwam uit het zou om een uur of 12 droog worden en dat klopte de start van de 10.2 en 5.5 km was om 12.00 uur en de deelnemers kregen geen buien van start tot finish over hun heen. De opkomst was prima in Marrum er kwamen ongeveer 280 deelnemers aan de start mem kon starten op de verschillende afstanden nl. de 5.5, 10.2 en 21.1 km en voor de jeugd was er een parcours door het dorp uitgezet.

rob

Op de 21.1 km waren 54 deelnemers aan de start Rob Pestman in voorbereiding voor de marathon van Rotterdam zou vandaag zijn vorm even testen. Dat pakte goed uit hij liep een prima tijd ondanks de stevige tegen wind op de laatste 8 km met een eindtijd van 1.41.46 uur ging hij door de finish en werd nr 4 in zijn leeftijd cat. en in het totaal klassement werd het een 19 de plaats.

bert femke

janb janr

Met 105 deelnemers aan de start was deze afstand 10.2 km prima bezet hier gingen 5 leden van loopgroep Dokkum van start.

Jan Boon liep een solide race en was als eerste terug van de loopgroep leden in een tijd van 52.34 min. ons nieuw lid Bert Jelsma moet nog een beetje herstellen van een blessure maar kon tevreden zij over de gelopen wedstrijd met een tijd 57.03 min ging hij over de meet.

Het loopkoppel Jilles Bijlstra en Femke de Groot bleven geduurde de gehele afstand bij elkaar in de buurt Jilles was iets rapper vlak voor de finish met eindtijden Jilles 58.27 en 58.55 voor Femke 1e plaats in haar leeftijd cat. 40+ bleven ze zo keurig onder het uur op de gelopen afstand.

De eerste 5 km gingen prima voor Jan Rietberg  maar daarna werden de benen zwaar en moest er wat tijd worden ingeleverd hij bleef ook keurig onder het uur en finishte in een tijd van 59.30 min.Tiny Wouda eerste in haar leeftijd cat.  55+ liep een prima tijd van 52.47 min.

jilles jelle

Voor de 5.5 km kwamen Roelof Elzinga en Jelle Kramer aan de start in een deelnemers veld van 66 atleten.

Jelle en Roelof weer volop in training op weg naar hun oude niveau naar wat blessure leed pakken beide mannen de draad weer op.

Dit keer Roelof iets sneller dan Jelle  Roelof liep een constante race van 5.36 min per km en liep een tijd van 30.47 min en werd eerste bij de mannen 60+ Jelle bleef in de buurt van Roelof maar kon het gaatje niet dicht lopen in de laatste km en kwam met een tijd van 32.01 min over de finish..

Prima georganiseerde oudejaarsloop door sv Friesland en vv Marrum dank aan alle vrijwillgers

Niek heeft zaterdag gelopen in Blijham. Hier heeft hij de halve marathon gelopen in een geweldige tijd van 1.29.15

Sportgroet Roelof.

 roelof2