Loopgroep Dokkum loopt met tropische temperaturen in Stiens

Op 17 Mei werd het 3e woensdagavondloopje op rij, na Lekkum en Wytgaard, in Stiens georganiseerd. Ondanks de tropische temperatuur van 27 graden waren er toch nog 180 deelnemers afgekomen op deze loop in Stiens. Roelof Elzinga, Klaas van der Kooij en Jaap Baalbergen kwamen deze avond namens Loopgroep Dokkum in actie

Rondom Stiens was een mooi parkoers uitgezet met een stuk over het jachtpad langs de Ee en over B-wegen, zodat de lopers weinig last van het verkeer hadden. De organisatie had extra drinkposten ingericht met natte sponsen die veel gebruikt werden. Om 19:30 klonk het startschot voor de deelnemers. De deelnemers hadden keuze om 3.2, 7.6, 10.6 of 14.2 kilometer te lopen. Roelof, Klaas en Jaap liepen alle drie de 10.6 kilometer.

De mannen van loopgroep Dokkum zouden rustig van start gaan vanwege de warmte. Jaap liep de eerste kilometers heel rustig en versnelde gaandeweg de afstand. De laatste kilometers gingen dan ook beduidend sneller dan de eerste. Met een finishtijd van 54:23 ging Jaap over de streep. Een knappe tijd gezien de omstandigheden.

Roelof Elzinga deed het net iets anders. Hij was snel begonnen en na de eerste drinkpost deed hij het  iets rustiger aan. De laatste 2 kilometers verliepen op karakter, en Roelof had een eindtijd van 1:00:50 op de 10.6 kilometer.

Klaas van der Kooij begon net als Jaap heel rustig met een tempo van 6:00 per kilometer. Klaas bouwde zo de race op een paar kilometer voor de finish was het tempo behoorlijk gestegen. De slotkilometer was ongeveer een minuut sneller en daarmee had Klaas een eindtijd van 1:00:58.

Alle drie de woensdagavondlopen waren goed georganiseerd door de plaatselijke vrijwilligers en sv Friesland. Het was allemaal zeer de moeite waard met mooie parkoersen en met goed bezette deelnemersvelden.

Sportgroet Roelof