Jilles Bijlstra op weg terug naar oude niveau

Woensdagavond 10 mei gingen 4 leden van loopgroep Dokkum e.o. start bij de Twirreloop in Wytgaard. Het deelnemersveld was groot, want er stonden ruim 300 lopers aan de start. Deze deelnemers konden kiezen uit 5.8, 10 en 15.9 kilometer. Voor de jeugd was een ronde van 2.5 kilometer uitgezet. Met een prachtig avondzonnetje, geen wind en een mooi parkoers, waarvan het grootste gedeelte langs de Zwette loopt, was het ideaal weer voor een woensdagavondloopje.

Jilles Bijlstra heeft een periode van blessureleed en gezondheidsproblemen gekend. Hij is weer op de weg terug, maar de 10 kilometer was voor hem een uitdaging. De omstandigheden bleken ideaal voor Jilles. Het ging prima en na een tijdje kwam hij in een goed gezelschap van drie dames met ideaal tempo. In het kielzog van de dames ging Jilles op weg naar de finish en met een keurige tijd van 58:37 ging hij over de meet.

De woensdagavondloopjes bevallen Roelof Elzinga prima. Na Lekkum ging hij ook in Wytgaard voortvarend van start. Met een constant tempo van 5:30 per kilometer eindigde hij in een eindtijd van 52:59 op de 10 kilometer.

Ook Jaap Baalbergen en Klaas van der Zee liepen de 10 kilometer. Voor Klaas was het de eerste keer dat hij in Wytgaard aan de start stond. Onze lange afstandloper Klaas liep een prima 10 kilometer en bleef dicht in de buurt van Jaap. Hij klokte 48:26 op de finishstreep.

  

Jaap Baalbergen, onze lichtvoetige hardloper, liep weer een prima wedstrijd en met een tijd van 46:09 mag je dan ook zeer tevreden zijn.

Ons gastlid, Tracy van der Ploeg pakte dit keer de korte afstand. Ze deed 29:00 over 5.8 kilometer.

Sportgroet Roelof