Statenloop 2017

 

Voor de 15de keer is ook deze keer de start bij Heemstrastate. Echter helaas ook meteen de laatste keer. De loop Leeuwarden wordt de laatste jaren een dag later georganiseerd en dit zorgt ervoor dat er steeds minder deelnemers aanwezig zijn bij de start van de Statenloop. De vrijwilligers zijn ook hier steeds moelijker te krijgen om gedurende een gedeelte van de dag actief te helpen. Gelukkig zijn  het er deze laatste keer nog zo’n ruim 200 deelnemers.

In prachtig zonnig weer en met een beetje wind lopen Reina en Jilles de 10km. In een mooi strak tempo komen ze in 1.00.58 over de streep. “Heerlijk gelopen”, zei Jilles. Het is goed te horen dat je steeds minder last hebt van blessures. Reina is aan het terugkomen na een flinke longontsteking, waar ze in het voorjaar veel last van had. Gelukkig verbetert haar conditie met de week.

  

Van onze gastleden loopt Tiny de 5km in 24.54 en Thea loopt de 16km in 1.29.03.

Jan B zal de 16km lopen. In plaats van in de tuin te werken wil hij graag weer eens lopen. Blijkbaar wil Jan zo graag een loop lopen dat hij een afslag mist en hierdoor uiteindelijk de 21km loopt in een hele goede tijd van 1.58.38. Hij moet nu wel op Klaas wachten om thuis te komen omdat de 10km rijders al naar huis zijn. Gelukkig schijnt de zon volop en kan de tuin nog wel even wachten. Ed loopt ook de 21km in een geweldig tempo en komt in 1.47.24 over de streep. Technisch loopt Ed als in een promofilmpje van ProRun. Wij weten en zien nu dat al die loopscholing op de donderdagavond niet voor niks is.

 

Klaas loopt met Broer, Minke en Rudie (Vnker-groep) de 30km. Alle 4 willen ze weleens kijken hoe ze er conditioneel voor staan en of die 30km onder de 3 uren te behappen is. In een gemiddeld tempo van 5.4 per km  lopen ze gelijk op. Na 20km gaat het tempo van RenK iets omhoog en ontstaat er enige afstand. Echter of het tempo ligt te hoog of beide heren zijn aan het einde van hun latijn, in ieder geval missen beiden de afslag naar de finish en komen uiteindelijk aan de voorkant bij de start weer uit. Zo lopen ze minimaal één km teveel. Gelukkig blijft het horloge van K staan op 30km en beiden komen binnen op 2.52.42. Broer en Minke komen een paar minuten later over de streep.

kz