Loopgroep Dokkum e.o. goed vertegenwoordigd bij Kollumerkatloop

Vrijdagavond, 29 april, waren er 14 leden van loopgroep Dokkum vertegenwoordigd bij de Kollumerkatloop. Een prachtige loop waarbij de opbrengst van het inschrijfgeld ieder jaar naar een goed doel gaat. Dit jaar ging opbrengst naar Spieren voor Spieren, een prachtig initiatief om voor te lopen.

Als eerste stond de jeugdloop op het programma. Daarna werd om 19:30 gestart op de 13,8 km door 97 deelnemers en op de 6,4 km door 144 lopers. De omstandigheden waren werkelijk ideaal. Met weinig wind en een prima temperatuur vertrokken jong en oud om zijn of haar afstand te volbrengen.

Op de 13,8 km gingen 6 leden van de Loopgroep van start. Een mooi parcours richting Burum over betonpaden en smalle weggetjes en na Burum weer richting Kollum. Voor Niek van de Molen was het een thuiswedstrijd, want hij woont vlakbij Kollum. Het was voor hem dus bekend terrein. Hij ging snel uit de startblokken en liep ook een uitstekende tijd van 54:38 en pakte zo de 6e plaats in het mannenklassement.

  

Jaap Baalbergen, altijd solide, liep de 13,8 km in 1:06:58. Klaas van der Zee had een goed maatje aan Minke Kooistra. Zij liepen gezamenlijk de afstand in 1:08:21. Ook Durk Gros mist praktisch nooit de Katloop. Hij bleef maar net iets achter ons gastlid Thea van der Meulen uit Sneek. Thea ging in 1:11:53 uur onder het finishdoek door en Durk in 1:13:44. Gastlid Gerard Dam liep een tijd van 1:09:30.

  

Dedde de Jong was als snelste terug op 6,4 km van de 8 loopgroepleden die op deze afstand van start gingen. Dedde liep een keurige tijd. In 28:45 kwam hij over de meet.

Met Sieger Jan Cuperus ging het ook prima. Na een paar kleine blessures is hij weer helemaal terug in zijn oude vorm, al hoewel hij wel even op keek nadat hij een kilometer voor de finish één van de jongste deelnemers voorbij ging. Eindtijd van Sieger Jan was 29:30.

Voor Roelof Elzinga en Jelle Kramer was het even aftasten hoe het met de vorm was. Beide heren bleven bij elkaar in de buurt en met de tijden van 34:23 voor Roelof en 34:35 voor Jelle waren beide lopers zeer content.

  

Jilles Bijlstra had een prima avond. Hij komt weer terug naar de vorm die we van hem gewend zijn. Samen met Reina Hes liep deze 6,4 km. Jilles kwam iets eerder over de finish dan Reina met een eindtijd van 37:19. Jilles was hiermee zeer tevreden. Reina had ook een voldaan gevoel. Haar tijd was 37:30 en met het idee om nog eenmaal een marathon te lopen is dit alvast een mooi begin.

Onze gastleden Tracy van der Ploeg en Tiny Wouda liepen ook zeer verdienstelijk. Met eindtijden van 34:13 en 32:44 min zaten ze bij de top 10 van het damesklassement op de 6,4 km.

De Kollumerkatloop is een prachtig loop, goed georganiseerd en je loopt voor het goede doel. Een goede reden voor de overige clubleden van de Loopgroep om de volgende editie in de agenda te zetten.

Sportgroet Roelof