Loopgroep Dokkum e.o. actief in Berlijn, Gent, Groningen en Leeuwarden

Diverse leden van loopgroep Dokkum kwamen afgelopen zaterdag 2 en zondag 3 april in actie bij verschillende lopen in binnen- en buitenland.

Onze man in vorm, Niek van der Molen, was afgereisd naar Berlijn om zondag deel te nemen aan één van de grootste halve marathon van de wereld met meer dan 29.000 deelnemers aan de start en ongeveer 250.000 toeschouwers langs het parkoers. Niek liep een prima en constante race met tussentijden van 20:45 op 5 km, 42:15 op 10 km en 1:03:56 op 15 km. Met een eindtijd van 1:29:38 kwam hij als nummer 1011 over de finish.  Het was een uitstekende prestatie van Niek die nu regelmatige de 21.1 km onder de 1:30:00 uur loopt.

Zaterdag bij de Condensloop gingen Roelof Elzinga, Dedde de Jong, Jelle Kramer, Klaas van der Kooij en Femke de Groot van start op de 10 km. Deze afstand loopt rond de wijk Camminghaburen en een klein stukje door de Kleine Wielen. De Condensloop wordt gekenmerkt door de vele bruggetjes met de nodige hoogteverschillen en is daarom een pittig traject.

Dedde de Jong, een hele constante loper, was als eerste weer terug van de deelnemende Loopgroepleden. Hij liep de 10 km in 45:40.

Met z’n drieën liepen Roelof, Klaas, en Jelle gezamenlijk op, waarna Jelle na 3 km een kleine versnelling plaatste. Klaas bleef in het kielzog van Jelle.

Roelof ging verder in zijn eigen tempo en volgende beide heren op een kleine afstand. Helaas kreeg Jelle na een kleine 4 km kramp en moest even afhaken maar na een paar minuten kon hij de wedstrijd weer hervatten.

  

Inmiddels waren Klaas en Roelof hem voorbij gelopen. Roelof bleef bij Klaas in de buurt tot kilometer 6. Daarna begon hij steeds makkelijker te lopen en zo ging naar een finishtijd van 55:51. Klaas zat vlak achter Roelof en kwam in 56:17 over de meet. Jelle was inmiddels weer hersteld en pakte de draad weer goed op.

  

Hij haalde nog diverse lopers in voor de finish met een eindtijd van 57:38. Ondanks de blessure toch een knappe tijd.

In het deelnemersveld van 350 lopers op de 10 km ging ook Femke van start. Door de drukte kom je niet altijd even snel weg en hier maakte Femke gebruik van door de race rustig op te bouwen. Femke had last van de warmte en had het regenbuitje liever tijdens de wedstrijd gehad dan erna. De eindtijd was met 58:37 niet helemaal naar tevredenheid.

Onze gastleden Tiny Wouda en Gerard Dam liepen de 10 km in respectievelijk 52:15 en 48:59. Tracy van der Ploeg liep haar 5 km in 25:32.

Voor alle deelnemers was er een tas vol Campina producten als tegenprestatie voor de geleverde arbeid. Een mooi presentje om mee thuis te komen.

De Urban Trailrun in Groningen is een bijzondere loop. Het parkoers in Groningen gaat door 20 attracties waaronder het Platformtheater, Hotel Prinsenhof, Pathé, de Groninger Synagoge en de Drie Gezusters. Je zult maar bezoeker zijn in één van deze locaties en er komen een kleine 3000 lopers opeens op je pad.

Reina Hes van Loopgroep Dokkum was een deelnemers op dit 11 km lange parkoers door de stad Groningen. Je kunt natuurlijk niet een snelle tijd verwachten er moest vaak worden gewandeld. Al met al deed Reina er 90 minuten over.

De week ervoor was Reina naar het Belgisch Gent afgereisd voor een Trailrun. Hier deden meer dan 5000 deelnemers aan mee. Deze run ging door 16 bekende locaties om zo het mooie Gent te ontdekken.

Over deze afstand deed Reina 72 minuten.

Sportgroet Roelof