Groet uit Schoorl Run 2017

Zondagmorgen twaalf februari om kwart over acht al vetrokken Jan Boon, Frits de Jager samen met de gastlopers Mark de Jager (zoon van) en Hinke de Vries naar Schoorl voor de Groet uit Schoorl Run editie 2017. We konden kiezen uit de afstanden 10, 21 en 30. Uiteraard gingen we voor de 30!

Het landschap was in Friesland nog helemaal groen, maar over de afsluitdijk werd het richting de Noordzeekust steeds witter door de sneeuw. Ik weet de juiste temperatuur niet meer precies -2 of - 20 maar in ieder geval heel koud met een matig windje van 4. Maar de prachtige echt winters aandoende omgeving maakte dat helemaal goed.  De route ging door de bossen en de duinen en dat was echt genieten. Volgend jaar moeten we hier met zijn allen naar toe. Dan ligt er ook sneeuw.

  

De organisatie en de verzorging onderweg was prima geregeld. Fruit en lauw water, dikke prima.

De start was om 11.00 uur. Mark liep meteen al wat vooruit en Jan, Frits en Hinke bleven bij elkaar. Het liep lekker en ontspannen en we hadden genoeg adem om wat met elkaar te keuvelen op een schema van rond de 5.50 per km. Doordat er iemand was die zo nodig een gelletje moest nuttigen en een ander een sanitaire stop wilde hebben, kwamen we precies na 60 minuten op het 10 km punt. De volgende 10 km ging zo mogelijk nog makkelijker en in één minuut sneller. Daarna krijg je het punt dat je als loper nog kan kiezen om de 21 te lopen of de 30. Voor ons echter geen moeilijke keuze. Het ging immers perfect. Maar….. daarna kreeg Hinke last van haar knie. Ze heeft nog door kunnen lopen tot 25 km waarbij ze toen nog steeds keurig op een schema van onder de drie uur zat voor de 30. Jan en Frits zijn in hun eigen tempo doorgegaan na de 21. Dat houdt in: Jan versnelde nog de laatste 9 km en finishte in prachtige tijd van 2.55. Frits hield Jan tot 24 km in zijn vizier maar kreeg toen een dipje en moest het tempo verlagen en finishte 7 minuten boven de drie uur. Mark was vandaag van ons vieren de snelste in 2.50 uur.